tiistai 16. helmikuuta 2016

Matkalla maailman ympäri


Mä seuraan aktiivisesti netissä ebay kleinanzeigenin lahjoitetaan-osastoa. Yleensä päivittäin ja usein jopa tosi monta kertaa päivässä, koska hyvä tavara menee aina heti. Hampuri on niin suuri kaupunki, että saa hyvä tuuri olla aina matkassa, että saa itselleen todelliset helmet haalittua. Monesti ilmoitus on ehtinyt olla vasta alle tunnin esillä ja sillä on jo satoja kävijöitä sivulla. 

Tuo vanha matkalaukku oli lahjoitettavana ja oli siinä mielessä mahtava löytö, koska olen noiden hintoja seurannut kirppareilla ja niistä pyydetään aika monta kymppiä, joskus jopa lähelle isompaakin lukua. Sen lahjoittaja ei tainnut sen arvosta paljoa perustaa ja oli tosi ilonen, että sai sen eteenpäin näin onnelliselle omistajalle. Mä tykkään tosi paljon sen ulkonäöstä, koska se on selkeästi vanha ja kulunut, mutta kuitenkin hyväkuntoinen, ettei näytä sellaiselta ihan rähjäiseltä koinsyömältä, mitä myös markkinoilla näkee. Se on myös tosi jämäkkä.Vielä se ei ole lopullista paikkaansa löytänyt, kuin toimii vaan tavaransäilyttäjänä mun harrastehuoneessa. Pöydänjalkoja mä olen yrittänyt sille löytää, mutta ei ole tullut vastaan vielä sopivia, että sen voisi tehdä pöydäksi. Tai sitten jätän sen odottelemaan matkalaukkukavereita ja laitan ne pinoksi vaikka makkarin nurkkaan.
Sillä tyypillä oli muutakin roinaa annettavana sekä pikkurahalla myytävänä ja tuon maapallon taisin ostaa 4e. Sieltä lähti mukaan myös vanha retropuhelin, lp-levyteline ja retrolamppu. Tuo on vanha puolalainen maapallo, josta en tajunnut harmi vaan ottaa alkuperäistä kuvaa. No, mutta kaikki tietää miltä maapallot näyttää. Tämä nyt sattui olemaan puolalainen ja aika vanha sekin.
Sain pinterestistä hyviä ideoita vähän tuunata sitä. Oon jotenkin tykästynyt tai jopa hullaantunut tuohon lehtihopeaan ja sehän sopi oikeen hyvin materiaaliksi tähän projektiin. Ensin maalasin pohjan mustaksi, sitten lakkaa tai liimaa pohjalle ja siihen vain lehtihopea kevyesti päälle ja painelee kevyesti isolla siveltimellä. Kuivuttuaan puistelee isolla siveltimellä ylimääräiset pois. Hirveä sotku siitä tulee, kun niitä hippuja on joka puolella. Hidasta tuota oli myös tehdä, kun ei voinut kerralla kaikkea peittää. Mä kyllä tykkään sellasesta pienestä pipertämisestä, kun pienen pensselin kanssa saa tehdä pikkutarkkoja rajauksia. Se on niin terapeuttista. Ja kaikissa näissä diy-projekteissa lopputulos on entistäkin rakkaampi, kun se on omasta mielestä onnistunut ja sen eteen jaksoi nähdä vaivaa enemmän kun oli lähtiessään kuvitellut. Tykkään myös, kuinka se istuu värisävyiltään hyvin tuon meidän mustavalkoisen canvashäätaulun kanssa. Näitä voisin tehdä enemmänkin vaikka myytäväksi. Täytyy siis pitää silmät auki vanhoista maapalloista.

Nyt on muutenkin aivan valtava reissukuume. Tuota maapalloa kun pyörittelee, niin tajuaa vaan, kuinka paljon maailmassa on vielä paikkoja, missä haluaa käydä. Minusta sen parempaa rahojen sijoittamiskohdetta ei ole kuin matkustelu. Tänään olen niin reissufiiliksissä, kun eilen varattiin mukavan mittanen Barcelonan matka lähiympäristöineen. Sen lisäksi täällä aurinko paistaa kirkkaansiniseltä taivaalta vielä perjantaihin asti, niin se tuo jo pilkahduksen kevättä rintaan. Talven yli kun vaan jaksaa haavematkailla pallon kanssa maailmanympäri. Ai että! Elämä on ihanaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa :-)