sunnuntai 21. elokuuta 2016

Makuuhuone series 1

Valokuvia käsitellessäni totesin, että nyt taitaa olla niin paljon kuvia, että on parempi jakaa tää postaus ihan suosiolla kahdeksi erilliseksi.

Tässä nyt esittelen sen muutoksen, minkä tein ikkunaseinälle. Mitään uutta ei tarvinnut ostaa, piti vaan vähän käyttää päätä, miten uudelleenjärjestää vanhoja olemassaolevia huonekaluja. Tällainen se siis oli ennen. 
Itse asiassa ihan kiva se oli ennenkin, mutta tykkään silti todella paljon enemmän tästä uudesta raikkaammasta ja kepeämmästä muutoksesta.


Verhot oli pakko vaihtaa pimennysverhoihin. Talviaikaan valkoiset sopi ihan hyvin, mutta mustat taitaa nyt tulla jäädäkseen ihan talvenkin yli. Niissä on myös lämpöäeristävä ominaisuus. Verhot vaihtoi mun huoneeseen ja sopii oikein passelisti sinne. Samoin unensieppari, joka muuten on myös vihdoin valmis.

Arkku oli ennen olohuoneessa ja olinkin jo ihan kyllästynyt siihen. Nyt se on taas ihan eri näkönen uudessa tilassa. Sopii makkarin tyyliin muutenkin, kunhan paljastan seuraavassa postauksessa sen toisen puolen eli sänkypuolen.

Arkku on mun vanha muutosprojekti jo aikasemmasta asunnosta. Se oli ennen ruman puunvärinen, kirsikkapuuta tai jotain sinne päin ja ei yhtään mun makuun. Korkeakiiltävä valkonen väri tuo sen minusta paremmin esiin. Tarkotuksella en halunnut tehdä siitä vanhan näköistä vaan tasasesti oikein kiiltävän valkoisen.

Suolalamppu ei ole ehkä se trendikkäin designvalaisin, mutta sillä on hyviä terveysvaikutuksia ja tykkään kovasti siitä tollasena kivimöhkäleenä ja sen vaaleanrosasta väristä, mikä käy ihanasti yhteen viherkasvin kanssa.Siitä tulee ihanan pehmeä valo, joka on meille myös käytännöllisyysnäkökulma. Meillä kun ei makuuhuonessa koskaan lueta iltaisin kirjoja sängyssä, eikä tarvita siksi mitään lukuvaloa, vaan enemmänkin himmeää pehmeää valoa vauvaa varten. Iltasin tai yöllä jos joutuu laittamaan valot päälle, niin suolalampun pehmeä valo on armollinen silmille ja sen kattelu myös rauhottaa vauvaa. Siksi on myös hyvä, että se on hieman sivummassa eikä suoraan sängyn vieressä.


Palmu on ollut meillä vähän sellanen kiikun kaakun pidetäänkö vai hävitetäänkö. Suurimman osan vuodesta se on ollut terassilla ja talvella jemmassa ikkunalaudalla korkeella, ettei kissat pääse kiinni. Suurin osa kasveista on nimittäin myrkyllisiä kissoille ja tää lukeutuu myös niihin.

Se oli kokeiluna olohuoneessa lattialla, mutta kissat alko olla liian kiinnostuneita siitä ja sitten se oli taas pitkään terassilla. Nyt ajattelin kokeilla onneeni sen kanssa, kun olis sääli hävittää se pois. Ollaan saatu se tuparilahjaksi edelliseen asuntoon ennen kissoja. Ja kas kummaa se toimii makkarissa. Kissat on jättäneet sen tyystin rauhaan, lapsi taas ei. Eli eräänkin kerran on putsattu multasia pieniä sormia.Eniten mä tykkään tässä rauhallisesta ja yksinkertaisesta fiiliksestä, mikä on kun astuu sisään. Tulee sellanen rauhallinen zenmäinen fiilis, joka pysäyttää arjen kiireestä. Arkun päälle mä en halua mitään muuta kun lampun. Tässä jos missä less is more.

Lipasto aiemmin oli jotenkin liian työntävä. Se ei ehkä kuvissa tule niin näkyviin, mutta kun se oli ton patterin edessä, niin se tuli jotenkin liikaa ulos. Muutenkin alkoi tökkimään sen väri. Matalempi ja pienempi arkku tuo tähän pieneen huoneeseen paljon enemmän ilmaa ja tilaa hengittää. Ja verhoja on helpompi liikuttaa ikkunan eteen ja pois. Sitäkin kun joutuu aika monesti päivän aikaan tekemään, kun lapsi nukkuu kahdet päiväunet. Joten näihin tunnelmiin, hyvää yötä.

1 kommentti:

  1. Kivoja tavaroita teillä makkarissa! Iskin silmäni erityisesti noihin metallikoreihin - tosi ihanat :)

    VastaaPoista

Pienikin kommentti ilahduttaa :-)