perjantai 19. elokuuta 2016

Turvotukseen pirtsakka juoma

Kesä alkaa olla lopuillaan ja monilla grilliherkut ja festarit näkymään keskivartalolla. Tässä hyvä kehoa puhdistava ja turvotusta vähentävä kesäinen drinkki. Auttaa pistämään nesteitä liikkeelle ja mua se ainakin juoksutti vessassa, mutta olipa litteämpi maha seuraavana päivänä grillipöhön jälkeen. 
10 mintunlehteä
1 teelusikallinen hunajaa
puolikas kurkku ilman kuorta
1 sitruunan mehu
1-2 teelusikallista raastettua inkivääriä
puolikas selleri

Mintunlehdistä tehdään uute, laittamalla ne likoomaan pieneen kahvikuppiin kuumaan veteen 5-10min, tai voi olla toki pidempäänkin.

Sitten vaan blenderiin kaikki sekaisin ja isoon kannuun joko tavallisen veden kanssa tai hapollisen veden kanssa. Ite tykkäsin nyt näin kesällä tehdä happoveteen, niin tuli virkistävä limonadimainen maku. Mintunlehdet olis voinut ottaa poiskin ennen blenderiin laittoa. Nyt ne jäi vähän liian isoiksi paloiksi, niin vaati siivilän kun kaatoi lasiin. 


Tässä kuvan juomassa ei ole kurkkua, koska en jostain syystä tykkää sen mausta juomissa ja tän toisen versioni tein sitten ilman kurkkua. Kahtena päivänä peräkkäin kurkkujuomaa olis ollut mulle liikaa. Siivuina se menee veden seassa, mutta tässä se maistuu sen verran voimakkaampana kun on blendattu sekaan.

En oo päästäny kannua heti tyhjäksi vaan täyttänyt sitä aina tuopillisen jälkeen, niin maku säilyy pidempään, vaikka se vähän lantraantuu.

Miehekkäästi tarjoiltuna kunnon Beck´sin olutkannusta ja vanhasta Olvin kolpakosta. Kippis! Prost!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa :-)