lauantai 24. joulukuuta 2016

Tunnelmallista joulua!

Ja niin tuli meillekin valkea joulu :-) Tänä vuonna ollut joulufiilis erityisen hukassa pitkän sairastelun vuoksi, mutta mikään ei nostata fiilistä paremmin kuin askartelut ja leipomukset. Siispä sakset käteen ja luomaan lumista tunnelmaa ikkunoihin. 

Tässä oli mun sairaslomaviikon aikaansaannokset. 2 päivää niihin meni hissukseen leikellä. Pikku assistentti oli innoissaan ja voitte vaan kuvitella minkä näkönen meidän olkkari oli siitä paprisilpusta, minkä se innoissaan levitti ympäriinsä. Näytti siis oikeeasti siltä, että meijän olkkariin on satanut lunta.


Piparitaikinankin sain aikaiseksi, mutta yhtään piparia ei säästynyt enää aattoon asti. Sen sijaan aatoksi leivoin ekaa kertaa maustekakun, joka olikin niin helppo, että jopa minä onnistuin siinä.

Lapsi kun nukkuu niin olkkari pääsee heräämään oikein jouluiseen tunnelmaan. Voi laittaa kynttilät palamaan ja ihan vaan rentoutua ja fiilistellä huomista. Muuten en tänä vuonna mitään joulukoristeluja tehnyt. Joulukuusi, kynttilät ja takkatuli riittää ihan hyvin nyt meille tänä vuonna. Toivottavasti ensi joulu menis terveemmissä merkeissä ja pääsis panostaan oikein kunnolla jouluisiin askarteluihin.

Lyhtyjen lasit ihan täynnä pieniä sormen-tai kädenjälkiä täynnä. Noh, se luo vaan tunnelmaa, kun paistaa elämä läpi :-)

Loppujen lopuksi musta tuntuu, että tää joulu on tullut kuin itsestään ilman minkäänlaista joulustressiä tai pakkoa ehkä juuri siksi, kun joutu ottaa sen asenteen, ettei ehkä olla jouluksi terveitä ja tekee sen minkä pystyy. 

Tää taitaa olla 3. vuosi putkeen Saksassa ja on pitäny ite opetella tekemään perinteiset suomijouluruoat. Ehkä harjoitus tekee mestarin ja nyt tuntu että kaikki solju vaan ilman mitään ongelmia. Mä oon viikon sisään saanu itteni täysin jouluhurmokseen, vaikka en päässyt tänä vuonna kertaakaan edes joulumarkkinoille, mitä odotan aina joulusta jouluun. Hampurin paras vuodenaika.


Joulukuusi meillä jäi koristelujen osalta hieman yläpainotteiseksi, kun kissojen ja Romeon takia ei viitti kovin alaoksille palloja ripustella. Mutta samapa melkein kun kuusi on saanut olla molempien osalta rauhassa.
Sammakot pääsi taas paraatipaikoille yläoksille. Mun lempikoristeet.Eipä taida siellä Suomessakaan kovin lumiset maisemat olla, Lappia lukuunottamatta, joten tässä teille vähän lumihiutaleita lisää.


Nyt kun kello on jo yli puolen yön niin on sen viimeisen perinteen aika, eli silmät ristissä paketoida loput lahjat kuusen alle, kun muu väki jo nukkuu. Ihan parasta. 


Toivotan oikein rauhallista ja ihanaa joulua! 2 kommenttia:

  1. Kiitos kuvista ja tarinoinnistasi. Näistä tulee hymy huulille, vaikka onkin jo toukokuun toinen päivä. Olen jouluihminen aina. Sammakko kuusen oksalla oli parasta, kait. Vaikea valita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentoinnista. Mäkin oon jouluihminen ja tuli itellekin lämpimät muistot kun lukasin tuon uudestaan läpi. Sammakot on hauskat :-)

      Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa :-)