keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Epävarmasta varmaksi

Ihanaa, uusi sisustusvuosi on alkanut reippaasti. Blogin puolella hiljaisemmin, mutta kotona on tapahtunut paljon muutoksia ja aherrettu oikein urakalla. Luvassa siis paljon kaikkea uutta.

Olohuoneen maton vaihdon myötä ja jo aiemmin on alkanut tuntua, että kaipaan vähän uudistusta olkkariin. 1-2 vuotta kun katselee samoja huonekaluja, niin alkaa kaipaamaan jo pientä muutosta.

Vuoden päivät oon miettinyt antiikkisen ison lipaston maalaamista ja siitä onkin oma postaus viime vuoden maaliskuulta, kun sitä pohdiskelin. En kuitenkaan sillon uskaltanut ryhtyä hommaan. Täältä voit lukea siitä.

Nyt tuli sitten raja vastaan ja en vaan yksinkertaisesti kestänyt katella sitä enää. Se oli ennen joulua myynnissä, kun ajattelin että nyt se saa lähteä ihan kokonaan meiltä. Tuntui vaan, että mä en kestä enää hetkeekään katella sitä, ihan totaalinen yliannostus. 

Sit kuitenkin peruin mieleni ja otin myynti-ilmoituksen pois. Keksin, että se vois sopia meidän isolle käytävälle kunhan ensin maalaan sen mustaksi. Tarkoitus oli vaihtaa siellä oleva kiiltävä iso valkoinen moderni melkein samankokoinen lipasto päikseen tän kanssa.

Lopputulos oli just mitä mä toivoin tai vielä parempi. Ja se sai myös uuden mahdollisuuden jäädä omalle paikalleen. Nyt mä tykkään siitä taas ihan ku uutena.

Tässä ennen kuva. Jonkun mielestä varmaan pilattu maalauksella, mutta meidän sisustukseen se käy mustana nyt niin paljon kauniimmin. Kokonaiskuvia tulee nähtäväksi myöhemmin, kun nyt ei voi kaikkea paljastaa kerralla ;-) 
Kameran valo taas vähän vääristää, kun näyttää vaaleempia laikkuja. Livenä se on kuitenkin ihan mattamusta ja tosi onnistunut, vaikka ihan itse maalasinkin. Ja huomaa muuten lapsiperheen kun lipaston alunen on täynnä leluja :-)

Kiitos jälleen kerran kalkkimaalille, joka tekee maalaamisesta niin helppoa. Käytin maalaamiseen vaahtomuovisivellintä, ja sillä saa tosi tasaista ja kaunista jälkeä. Melkein kuin ruiskulla olis maalattu. Vaatii vaan useemman kerroksen, koska se tekee niin ohuen kerroksen, mutta tässä asiassa maltti on valttia. 

Viimeseks kahdeksi kerrokseksi käytin ihan tavallista mattamustaa maalia kalkkimaalin sijasta, koska se oli sen verran kaunis samettinen matta viimeistelemään pinnan. Kalkkimaalin tein tälläkin kertaa ihan itse kalkkijauheesta, huonekalumaalista ja vedestä sekotettuna. 


Koristeasetelmia mä vasta opettelen ja tähän en halunnut mitään muuta kuin musta-valkoista ja metallia tuomaan modernimpaa kontrastia.

Meidän hääkuva sai ympärilleen sarvet ja valkosen kaveriksi maalasin samoilla lämmöillä mustan sarven. Näitä kun oli jemmassa vielä muutama. Sopii hyvin meidän yhteiseen yin ja yang- juttuun. Ja siinä me sit ollaan kaksi kovaa luuta,  tumma ja vaalea sulassa sovussa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pienikin kommentti ilahduttaa :-)