sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Matkalaukut eteisen pöytänä

Vitriininurkkaus on vihdoin valmis. Maalit on raaputettu ikkunoista ja sivupöytä tehty kierrättäen vanhoista matkalaukuista.Muutama ilta vierähti nettiä selaillessa kun etsiskelin sopivaa pöytää, kunnes mulla välähti, että mulla on 3 hirveetä matkalaukkua menossa varastoon. Ja siinä ne lojui monta päivää käytävällä silmien edessä odotellen pakkausta, mutta olipa hyvä kun lojuivat, niin tää idealamppukin syttyi. 


Ne ei oikeasti ole sellaiset vintagevanhat vaan ruman kasarivanhat. Joskus kirpparilta puoli-ilmaiseksi ne ostanut, oliskohan ollut ihan hurjat 50senttiä kappale. Niihin mahtuu uskomattoman paljon sälää sisälle, että siksi ne on mulla ollut monessa muutossa pahvilaatikon korvikkeena. 

Samaan aikaan satuin lukemaan kalkkimaalista ja en tajua, miksi mä en ole aikaisemmin siihen perehtynyt, vaikka se aina monista yhteyksistä pomppaa esiin. Tää oli nyt erinomainen kohde kokeilla sitä, koska eipä tässä ollut mitään menetettävää.

Nyt mulle vasta valkeni mikä ihmemaali onkaan kyseessä. Voi kunpa mä olisin tiennyt siitä aikaisemmin, niin olisi monta asiaa mennyt helpommin. Niinkun nyt vaikka tuon vitriinin maalaus. Olisi peittynyt jo 2 kerroksella sen 5-6 kerroksen sijaan ja samalla hinnalla paljon riittosammin, ilman pohjatöitä. Voi kääk mua. No, mutta nyt kun tää uusi maailma mulle aukeni, niin tästäpä sitten alkaakin kunnon maalausprojektit.  

Paljon hehkutettu Annie Sloan kalkkimaali pitää siis vielä ihan testata vaativimpiin maalauksiin, mutta nyt olin niin hätäinen, että oli pakko päästä kokeilemaan heti ja teinkin maalin ihan itse. Reseptejä löytyi pilvin pimein pinterestistä, mutta loppupeleissä seos syntyikin ihan fiilispohjalta kokeilemalla. Ja siis niin yksinkertaisesti, että akryylimaalia+vettä+kipsijauhetta. Akryylimaali ja kipsijauhe mulla on sellaset perusmateriaalit, mitä pitää aina olla jemmassa tällasille spontaaneille päähänpistoille.

Kalkkimaalilla tulee kyllä tosi erilaisempi pinta verrattuna tavalliseen huonekalumaaliin, koska se on niin mattapintainen. Tulee tosiaan antiikkinen fiilis. Halusin näihin kuitenkin ihan tasaisen pinnan, enkä tehdä vanhan ja kuluneen näköistä.Mä olisin haluunnut tehdä näistä oikein värikkäät, jokaisen eri väriseksi, mutta ei se vaan olis sopinut tuohon tilaan, joten valkosella mentiin. Keskelle harmaata, ettei ihan liian tylsäksi mene ja päällimmäiseen tein raitakuvion, niin se yhdistää kivasti meidän antiikkisen day bedin istuinverhoilun kanssa, joka on tässä olkkarin vanhalla ja valkoisella puolella. Ja kahdesta laukusta leikkasin vaan tylysti vyöremmit irti. Ne oli jotenkin liikaa jokaisessa kolmessa ja tollanen simppelimpi on parempi. Ei näistä muutenkaan enää alkuperäistä tunnista, toivottavasti.
Nyt vaan ongelma on siinä, että se on liian nätti, että siinä päällä säilyttäis tavaroita. Joten se ongelma, mihin avaimet laittaa ei ihan tällä ratkennut. Viime aikoina meillä on avaimet ja lompakko löytänyt aika hyvin tiensä olohuoneen puolelle siihen pyöreeseen metallikoriin, minkä mä tein ja hyvä jos sama linja jatkuu. Ite mä melkein säilytänkin omiani käsilaukussa.
Mä luulen kuitenkin, että kyllästyn noihin nopeesti. Jotenkin tuntuu, että siihen paikalle sopis pikkupöytä paremmin, mutta ennenkuin se oikea osuu kohdalle, niin nuo matkalaukut saa kelvata. Pääasia, että siinä tyhjässä tilassa on nyt jotain, mikä sopii sisustukseen. Ja ompahan sekin säilytystilan säästö pois varastosta, kun nyt ne tavarat säilyy hyvin olkkarin puolella piilossa.


3 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtava idea!
  Hitsi kun itsekin joskus keksisi jotain omaperäistä, eikä aina turvautuisi vain siihen tehdasratkasuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Siinä on kyllä etunsa kun ite tekee niin saa persoonallisempaa. Jos kus nää diy-projektit onnistuu ja joskus taas ei ;-)

   Poista

Pienikin kommentti ilahduttaa :-)