Tällä kertaa en kirjoitakaan sisustamisesta, vaan kerron ihanan ruokavinkin. Ite bongasin tän idean kaverin etelänlomareissukuvista facebookissa ja oli pakko kokeilla omanlaista versiota.
Tuore ananas halkaistiin eka kahtia ja sitten puukolla viiltoja lohkoiksi, että sisukset sai kaivettua pois lusikan ja puukon avulla. Vasemmalla valmis tyhjä yksilö. Ei ollut edes mikään iso homma kaapia se tyhjäksi.
Sitten vaan pannulle kananpalat ja halusin pitää reseptin tosi yksinkertaisena, niin en laittanut muuta kun ananaspalat ja kanat. Sipulia olisin laittanut, mutta meiltä oli loppunut, mitä ei oikeesti tapahdu ikinä. Meillä on aina sipulia.
Kastikkeeksi laitoin kookosmaitoa ja maustoin curryllä, pippurilla, persiljalla, raastetulla tuoreella inkiväärillä ja valkosipulilla. Joskus ruoka vaan on niin älyttömän hyvää, kun keskittyy vaan muutamiin makuihin sen sijaan, että sörssää kaikkea mahdollista sekaisin. Tässä päämakuna oli kana, ananas, inkivääri ja valkosipuli.
Seuraavalla kerralla sitten viisaampana ja paistan kanat just ja just valmiiksi ja ihan loppuvaiheessa vasta heittää muut sekaan.
Riisiä vois toki keittää erilliseen kippoon, mutta mulle tää oli tällanen kevyempi karppiversio ilman extrahiilareita.
Seuraavaks kokeilen tän version niin, että paistan grillissä kanat, ananakset ja sipulit ja laitan ne sit vasta sekaisin ja mausteyrttinä korianteria ja persiljan sijasta. Nyt mulla on niin kauhee korianteribuumi menossa, että oli pakko käyttää ruukusta persiljaakin välillä etten ihan kyllästy. Ja sitruunaruohoa seuraavaan kokeiluun!
Musta tää on niin hieno idea, vähän jotain muuta peruslautasten sijaan. Totahan voi varioida miten ite haluaa. Jälkiruokanakin tosi hyvä astia. Vaikka joku ananasmousse.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Pienikin kommentti ilahduttaa :-)